Questions & Answers

Studio One says my AudioBox USB 96 will not initialize.

0 votes
212 views
asked Jul 21, 2017 in Studio One 3 by ethanmcdaniel (150 points)
retagged Jul 21, 2017 by ethanmcdaniel
My specs are:

Windows 8.1

16GB RAM

Intel Xeon W3550

USB 2.0

I bought the AudioBox USB 96 a few days ago and registered it yesterday.  After hours of it not working no matter what I tried and all the troubleshooting I unregistered it to return it, but I was told at Guitar Center that I can't return it now because the software it comes with is registered to my account and there's no way to get rid of it.  So now I'm trying this as a last resort to avoid wasting $100.  

Everything is fine on my computer's end, the drivers installed properly and I'm using Universal Control 2.1.1, the software recognizes it and I can change the sample rate and everything.  The device is recognized by my computer and it is set to my default audio device.  However, when I open Studio One to actually use the AudioBox it buffers for a little bit and then tells me it won't initialize.

I would really appreciate if I could get a real fix to this problem as I've looked for answers on these forums to no avail.  If a fix isn't possible I'd like to get steps on how to return this to Guitar Center.

1 Answer

0 votes
answered Jul 24, 2017 by Jamesrhone1 (160,590 points)
 
Best answer
Sorry to hear about the recent issues you have been experiencing.

We would really like to help you get this AudioBox working on your system.  I saw you created a support ticket on this, and I responded to it on July 21, 2017.  Please log into your My.Presonus.com/support to view your ticket.  Thank you.
...