Questions & Answers

Improve Strip Silence in Studio One 3

+1 vote
50 views
asked Oct 2 in Studio One 3 Feature Requests by elijahlucian (990 points)
edited Oct 3 by elijahlucian
Bug report for studio one 3 - strip silence functionality.

Upon stripping silence from clips, it creates a small clip at the start and end of each clip that you have used strip silence on.

this issue is massively exacerbated when you try using strip silence on many clips at the same time as outlined in my GIF right here:

https://imgur.com/gallery/3DeQe

Please fix this, it is making the strip silence function completely useless when it comes to saving time (which is the whole point one would use this function in the first place)

I am working with several pre-named clips, and I do not want to lose the naming convention, so advice like "bounce all your clips to one clip" are not valid in this case.

Here is a video with this happening as well


you can see that even with silent clips, the issue still exists.

4 Answers

0 votes
answered Oct 2 by elijahlucian (990 points)
edited Oct 3 by elijahlucian
Hello @donaldbaarns. This behavior happens even with clips with no audio in them at all..

here is a video with a demonstration of it.

0 votes
answered Oct 3 by donaldbaarns (5,170 points)
Sorry, I can't see the video, can you upload again?
0 votes
answered Oct 3 by elijahlucian (990 points)
Added to the bottom of my original question as  well

–1 vote
answered Oct 2 by donaldbaarns (5,170 points)
Can you use the "Data Zoom" on your audio and film this again? (Or just use the Clip gain to raise the overall levels for testing.)

My gut is there are noises there that S1 is responding to, but I could be wrong.

The only way to know is see the audio either zoomed in or turned up to get a better idea of what is there.

Just because it looks like no sound, doesn't mean there isn't something.

(The settings may need to be adjusted...)
...