Questions & Answers

MIDI is playing wrong notes.

0 votes
49 views
asked Oct 21 in Studio One 3 by bb5000 (150 points)
My MIDI is off by two semotones.  I am entering in the MIDI editor F# and it plays E. What gives? I am using Studio One 2.

1 Answer

0 votes
answered Oct 24 by brianmeisner1 (128,520 points)
 
Best answer

There are 3 places where the transposition can be set which might be the cause of what you are experiencing.  Check your keyboard, the virtual instrument that you are working with, and the Inspector window inside of Studio One for the track that you have recorded MIDI to.  For general troubleshooting, you may want to try removing the settings files from Studio One and re-configure your External Devices.  You may also want to verify that you are running version 2.6.5 of Studio One version 2. Here are instructions for deleting settings files:

  1. Go to Help>Open Settings folder.

  2. Copy the contents of the folder over to a folder on your desktop.

  3. Close S1 and delete the contents of the settings folder with the exception of the user.license file as well as the "Extensions" folder.

  4. Open S1 and go to Studio One>Options (Preferences on a Mac) to reconfigure your settings.

  5. Test to see if the problem is resolved. If it is not, please feel free to copy your settings files back over from the backup that you created in step 2.

*If you are missing presets or Sound Sets after doing this, simply double-click one of your Sound Sets under Documents>Studio One>Sound Sets.

If the problem persists, you may want to log a support ticket from within your my.presonus.com account under "Support."  That way we can gather more information from you.

...