Questions & Answers

Implement a quick audio engine reset.

+6 votes
374 views
asked Jun 18, 2018 in Recording by frankbaker1 (390 points)
Please help me turn an annoying workflow buster into an irrelevant click.

Occasionally while using studio one 3.5 (current) my audio streaming output becomes corrupted (distorted clipped, etc) as if there are buffer overruns (any number of things I suppose can cause this and its virtually impossible to seek them all and make them go away completely). Typically this happens when pushing things with the lowest possible latency settings while using a Helix floor interface (not the fastest USB2 device) and less so when using a scarlett. But hardware aside it can always be fixed by either restarting Studio One or using the menu: Studio One, Options, tab Audio Settings, switching to another Audio Device, doing an Apply or OK, then repeating the entire process and setting back to the original device.  All these steps actually do is to completely reset Studio One's connection to the current audio device.  If there was a BUTTON or a quick Menu key command (like ALT-RA or something idiotically quick and simple) to do this I could totally live with the issue, as it happens infrequently enough (always in between starting or stopping the transport) but gets more frequent when using more soft synths, plugins, active audio channels etc. (when pushing the hardware for sure).

Switched from Sonar (and they had a button on top of the UI to do this and it was trivial).  This would turn a common problem into a trivial issue.

1 Answer

+3 votes
answered Jun 22, 2018 by AlexTinsley (772,990 points)
 
Best answer

Thank you for the feature request. 

If anyone else agrees or disagrees, please VOTE!

The developers pay close attention to those that are voted on the most. 

You are allowed one vote. You can change your vote later if you choose.

(Here's some helpful info on how to use the voting system)

Please vote the original question / feature request. 

Please DO NOT Vote on THIS response!

...