Questions & Answers

Popcorn popping in the background of my recorded tracks

0 votes
327 views
asked Mar 13, 2016 in AudioBox USB by frankodee (550 points)
recategorized Mar 14, 2016 by mattcaprio
Running Studio One 3.2 Artist with 44VSL on a HP Envy 15x360.  On almost every track I have recorded, I am getting a slight popping noise almost like clicks in the background.  It is very noticeable when I am listening to playback thru headphones.  On some of my tracks it is loud enough to hear thru my monitors.  It is even happening with Virtual Instrument tracks.  It is not clipping. I have rerecorded with compression, and have tried several different takes at different levels and volumes and it seems to be happening on everything.

I have been trying different things for the past hour and it only does it when my 44VSL mixer setting is set to VSL (fully clockwise) so basically the playback stream.

2 Answers

+1 vote
answered Mar 14, 2016 by mattcaprio (148,310 points)
 
Best answer
If you only hear the popping when the Mixer knob is set to VSL then this is unlikely to be a hardware issue.

 

First of all, make sure you're running the latest driver (v1.3) found here:

http://www.presonus.com/products/AudioBox-44VSL/downloads

 

You can also try connecting to different USB ports.

 

If you're still having trouble please create a support ticket.
0 votes
answered Mar 31, 2016 by frankodee (550 points)
Thanks for your input, I really appreciate it. There was a problem with the USB cable and the power cord for my monitors.  I think they were too close together and I was getting interference.  Ijust moved things around a bit on my desktop and the issue has resolved.  Thanks again!
...