Questions & Answers

“Reset Requested my Audio Device”???

+1 vote
420 views
asked Jun 4, 2018 in Studio One by (160 points)
Studio One says “reset requested my audio device” and my tascam us16x08 interface wont work in studio one, But still works outside of the program. I have reloaded both studio one and the drivers for my interface and same result. I could really use some help...

1 Answer

0 votes
answered Jun 14, 2018 by PreSonuSupt4 (219,890 points)
 
Best answer

Try refreshing application settings..

macOS

  1. Quit Studio One

  2. From the Finder toolbar, click Go, hold Option, and click Library

  3. Open Application Support/PreSonus Software/Studio One 3

  4. Copy the contents of the folder to a folder on your desktop for use as a backup.

  5. Delete all files and folders except for the user.license file

  6. Launch Studio One 3 and test for this issue again. If the problem still exists, please feel free to copy your settings files back over from the backup you created in step 4.

*If you are missing any Sound Sets after doing this, simply go to Documents>Studio One>Sound Sets and double-click one of the files.

Windows

  1. Quit Studio One

  2. Click Start and type %appdata% [Enter] to open the Roaming folder.

  3. Open PreSonus/Studio One 3

  4. Copy the contents of the folder to a folder on your desktop for use as a backup.

  5. Delete all files and folders except for the user.license file

  6. Launch Studio One 3 and test for this issue again. If the problem still exists, please feel free to copy your settings files back over from the backup you created in step 4.

*If you are missing any Sound Sets after doing this, simply go to Documents>Studio One>Sound Sets and double-click one of the files.

If that doesn't resolve the issue please make a support ticket.

...