Questions & Answers

Can't record audio in Studio One 3 (using SL16.4.2.ai or a Zoom R16)

+1 vote
74 views
asked Oct 14 in Studio One 3 by matthewmiller6 (200 points)
edited Oct 14 by matthewmiller6
Running Studio One 3 on a Mac running Mojave. Mac version is the latest Studio One 3 with latest UC and firmware on the SL.

The tracks of existing content play fine using the SL as the interface to the monitors, but I can't get a sound out of the SL into Studio One. The track is armed for record and if I play an instrument e.g. on track 1 of the SL the meter responds (output) but nothing registers on the Studio One track. This is also true for using a Zoom R16

I have tested this in an older version of Studio One running on the MacBook and this works fine with both the SL and the Zoom R16. I just can't get it working on the Mac. Anyone have any ideas what is wrong?

I have also tested this using Capture software and this records fine on the Mac. So the SL via firewire is working fine.

thanks

2 Answers

0 votes
answered Oct 30 by TommyG2112 (140 points)
I am wondering if MAC Mojave introduced this issue.

I am having the same issue with Studio One 3 latest version on Mojave.

My VST's no longer work with input from a Focusrite 2i2.  I see signal on the interface, but Studio One does not register any signal at all.

Anyone else having this issue......  I just bought some new VST's and I cant use them.
0 votes
answered Oct 30 by matthewmiller6 (200 points)
selected Oct 30 by AlexTinsley
 
Best answer
needed to add Studio One to access the microphone in the privacy settings on Mac.

Simple really!
...