Questions & Answers

My presonus audiobox usb 96 is recognized but i cant get sound

+1 vote
734 views
asked Dec 21, 2018 in AudioBox USB by haliliek (200 points)

I here. I have bought a presonus audiobox 96. It recognized by windows 7 and i installed properly driver. I disabled onboard sound card. But i cant get sound from the audio interface. When i try to play sound, it doesnt even play. It works, power light on but i cant get sound.

When ı try to test it, gives this warning "Failed to play test tone" . I need your help, Thanks !

Operator System : Windows 7 64 bit

Audio interface and driver version : Presonus audiobox usb 96 - v1.12

3 Answers

0 votes
answered Dec 22, 2018 by haliliek (200 points)
 
Best answer
@carlosno Hi my friend ! I have fixed my problem. The problem is USB 2.0 and 3.0. My audio interface isnt working on 2.0 but working on 3.0. I think you should try it. I hope your problem will be fixed.And im not satisfied with it. Im gonna look for another one. Have a good day !
0 votes
answered Dec 21, 2018 by carlosno (150 points)
I have the same issue.

I just got the Audiobox USB 96 and I can't hear anything that is coming from my computer via the interface headphones output.

I can hear the microphone as it goes through the interface but nothing else. The microphone itself sometimes is not recognized as well.

I have the latest version of the universal application and I have disabled exclusive mode in Sounds -> Speaker properties -> Advanced.

Please help, the configuration of this interface is getting really frustrating.
0 votes
answered Dec 24, 2018 by lesterdunn (140 points)
I have the same issue as well, I use Bitwig studio, and can't seem get audio from the guitar to play through and record.

I used the audio one daw and it detects the audio, once I configure everything, but not through the one I prefer to use
...