Questions & Answers

AVB Network with Studio Live and Motu Drop out

+1 vote
140 views
asked Nov 21, 2019 in StudioLive Series III by carstenprobst (160 points)
I have a AVB Network with SL Series III 24, SL Series III 32 and a Motu 8A Interface. It works fine, because one point. When i turn the Preamp Gain / Line Gain on SL 24 / SL 32, the AVB Network drops out for 15 secounds. After this Time AVB run normally. The Motu Support have no answer. Give it her help??

Thanks Carsi.

3 Answers

0 votes
answered Nov 21, 2019 by wahlerstudios (103,640 points)
edited Nov 25, 2019 by wahlerstudios
I suppose you would get the same answer from PreSonus Support, so the answer is No. The Motu machine is not meant to work with PreSonus machines (and vice versa). Companies "design" their own AVB networks for their own products. You should look for a PreSonus interface.
0 votes
answered Mar 19 by samuelaaron (150 points)
This isn't an answer - just a confirmation that this is also an issue with my setup. I have a PreSonus StudioLive 32SC connected to a MOTU AVB network (two MOTU UltraLite AVBs, one 16A and one 8A with a MOTU AVB switch).

Strange things definitely happen when I manipulate the gain on my StudioLive. It's not every time, but often. It doesn't matter which channel it's manipulating, just twiddling the gain will cause the MOTUs to drop out - not just in terms of audio, but also their web console disappears for a moment and sometimes they re-enable with a totally broken sample-rate requiring them (the MOTUs) to be disconnected and reconnected to their respective computers via USB to get the audio to work fine again.

I'd love to know if this gets addressed and I'm very happy to help debug/test things. :-)

I can also confirm that this is an issue with both the 2.1 and 2.2 firmware versions.

Other than this issue I've been sooo happy with the StudioLive 32SC!
...