Questions & Answers

Video is not displaying for .mov or .mp4 files but you can still extract the audio.

+8 votes
606 views
asked Sep 13, 2016 in Studio One 3 by andyrobinson3 (250 points)
Hi Guys,

I'm about to do a demo and on an Acer Aspire V, with 16GB memory and suddenly I can't display video.  I can still extract the audio but the video is not visible and the screen is black/blank.

Works fine on the mac and was working on the PC but not any more, dispite a number of reboots.

Using Studio One Professional 3.3.1.3x

Any help would be really helpful.

Andy

2 Answers

+2 votes
answered Jan 22, 2017 by scottsmusic (270 points)
Same problem, serious dealbreaker
+1 vote
answered Jun 19, 2017 by andrewmcintosh (1,140 points)
Found a weird fix....for me at least. If I set windows (the option is there for macs too)to use another output besides my scarlett 2i2 BEFORE opening Studio One, my videos play. It looks like it was a weird audio problem that I can't explain. It's funny cause whenever I start Studio One it mutes everything else (like my browser or VLC player) from using the scarlett so I figured it already took over once launched....but nope. I have to give it full control before opening. So basically I set windows to my usb headphones OR my hdmi out to the tv and let Studio One have full use of the scarlett....I didn't have to do that before though. SOMETHING has changed since reinstalling everything and I don't know what. It's not a huge deal to have to do that but it'd still be good to know why this is the fix. Any ideas?
...