Questions & Answers

StudioLive 16.4.2 AI - Rotary encoders and channel presets behaving strange.

0 votes
21 views
asked Sep 11 in Ai Mixers by uymmwmtq (150 points)
StudioLive 16.4.2 AI (Recently bought second-hand in very clean condition)
Note: The problems below were there before and after firmware restore.

Running the latest firmware, also did a factory defaults firmware restore. (The “crude” method i.e. removing the I/O board first)

Problem 1: All the rotary encoders are not precise. Turning them up slow (clockwise) will change nothing (fat channel) They will react turning them faster. Note: Turning them down slow (counter-clockwise)  is noticeably better but still not great.

Problem2: The mixer today did power-up with ALL previous settings at defaults!? I quickly notices because LCD brightness/contrast was reset. The rest of the system settings were also at default. (Peak-hold, sample frequency  etc) This happend after the mixer was powered-off for less than 12 hours.

One other strange thing: All 50 channel presets are there after restore but ALL have the prefix DRM, no GTR or VOX whatsoever.

I’ve run out of options….Thanks in advance for anyone willing to shine a light on this subject.

1 Answer

0 votes
answered Sep 14 by mackjohnson1 (25,420 points)
 
Best answer

Sounds like that unit may need to go in for repair. Create a support ticket, they should be able to help you out.

https://support.presonus.com/hc/en-us/articles/210050813-How-to-create-a-new-Support-Request-

...