Questions & Answers

daw mode troubles with studio one 4 and studio live s3 24.

–1 vote
241 views
asked Jun 20, 2018 in Studio One 4 by christopheagati (190 points)
Hi

I have some issues with daw mode on my studio live s3 24 and studio one 4 under win10.

I have the lastest firmware and all work fine with studio live 3.5. But with studio live 4, the transport only work and not always.

The studio live see the soft under ucnet config, it indicate the good daw (SO4) but i didn't see any track on studio live when i activate the daw mode.

anyone have a solution for this problem?

Thanks by advance.

3 Answers

0 votes
answered Jul 12, 2018 by thomasrichter6 (370 points)
Same here. I have to restart the console (audio interface) then everything gets synchronized fine. If S1 v4  is already open when I start my board there's no problem...
0 votes
answered Jul 12, 2018 by christopheagati (190 points)
thanks for your answer. i have tried and nothing change. It seen connected but nothing on desk's screens, the daw mode is still empty :/
commented Sep 6, 2018 by maxstratmann (39,840 points)
There's a lot that could go into having a problem with DAW mode. Some PC's may require that you disable the network port and then re-enable. This could also potentially be an antivirus issue blocking proper communication between the mixer and your computer.

If you're having trouble with connecting to Studio One to use DAW mode your best bet would be to submit a support request so that tech support can gather more information to help you.
0 votes
answered Mar 17 by jasonbryant4 (140 points)
I read in the one of the Update Notes, may have been for a firmware update, or StudioOne upgrade, that DAW mode is not functional in Studio One 4. I can confirm it does not operate at all  with my SL24 Series 3 and S1-4.
...