Questions & Answers

Multi Instrument Midi recording is not audible in play back?

+3 votes
417 views
asked Jul 28, 2020 in Studio One 5 by patrickregan (380 points)
I've recorded a little bit of midi using Multi Instrument -> Chords -> Kalimba Sunrise. I can hear the multi instrument when the monitor is clicked and I can play with the parameters to edit the sound. When I record, I hear what I'm playing. I can see my midi recording and edit it, but when I play it back the midi notes don't generate audio? If I record using say, Presonus -> Presence, I can hear the audio no problem.

Can anyone advise please?

3 Answers

0 votes
answered Aug 4, 2020 by frankortiz2 (700 points)
I have the same issue and I keep getting the automated runaround from support after I place a ticket in.

No fix yet.
0 votes
answered Jan 3, 2021 by alp1 (140 points)
I have the same issue when try to record using the Multi Instrument MIDI Instrument program.

More specifically the split instruments.

Seems it (multi instrument) loads with Mai Tai? I thought the multi instrument was a separate stand alone instrument.

 I can record actual Mai Tai instruments ok, but not the Multi Instrument instruments.

Thanks in advance for help solving the issue.

Happy New Year!
0 votes
answered Apr 12, 2023 by johnnuechterlein (140 points)
I have a very similar issue, Studio One 6.  I recorded a track (this is reproducible so just talking about one example) driving a multi instrument with 2 hybrid pads.  I was able to listen to it a couple of times.  I decided to try and change the pads it was using, and now, it is totally silent on playback, and even switching it back to the original pads doesn't resolve the issue.  How can I get it to playback again?

Needless to say, I don't want to start recording things and have them suddenly become permanently mute.
...