Questions & Answers

StudioLive Mixer NO AUDIO from main speakers (output) but inputs are good, GR light on

0 votes
50 views
asked Jan 14 in Classic Mixers by engelindo (170 points)
reshown Jan 21 by engelindo

StudioLive 24.4.2 1st Generation 

Just bought it not too long ago, it was working fine, all channels were going out to speakers, one day my band was playing and it made this disturbing noise for a quick second or two, then no sound at all. All Inputs work, you can see the signal comes in through the channels, but no output goes out via Main speakers. Also I believe sometimes the GR lights turns all the way RED and stays lit.

I have done a couple of different resets, including factory.

Firmware is up to date for that make and model, which was discontinued ages ago.

Per Tech Support, I have also tried a different outlet source in my home.

I must say, after a reset it works for only a bit then it happens again. I have also connected the mixer to Universal Control and to Capture 3 and it worked beautifully for all of 2 minutes... the problem is in the mixer not in any connections. I have researched and seen that this is a common issue, but I have not seen a solid troubleshooting idea. Please help.

Tech Support may not work for me as I bought this item from another owner as is... If it's something I can fix I will try, but if I must send it to a technician, then I wouldn't mind do so at all. I love this mixer!!!!  

Thank you, everyone!!!!

2 Answers

+1 vote
answered Jan 21 by mackjohnson1 (11,200 points)
Sounds like it may have to go in for repair. What did tech support say?
0 votes
answered Jan 21 by engelindo (170 points)
Mackjohnson1 Thank you, sir. That is actually what they suggested. It’s a flat fee of 255 dollars to repair, but it comes back with a 1 year warranty. I think it’s worth it.
...