Questions & Answers

SL Mixer no longer works with Studio One Pro v3 since I upgraded to OS X El Capitan.

0 votes
135 views
asked Nov 5, 2015 in Ai Mixers by John Cyr (150 points)
I tried uploading new driver for Universal Control 1.7.3 as recommended, but this does not help. Any other suggestions. My studio is down and I am losing money.

1 Answer

0 votes
answered Jun 30, 2017 by paulclarke2 (27,350 points)
 
Best answer
Completely uninstall/reinstall Universal Control using the steps below:

>>> First, download the Universal Control 1.7.4 .dmg file: https://pae-web.presonusmusic.com/downloads/products/dmg/PreSonus_Universal_Control-174.dmg

>>>  Use the Uninstaller file from the UC 1.7.4 pkg.

>>> Then click your Go menu and select Go To Folder.

>>> type or copy/paste this precisely.

/System/Library/Extensions

>>> Click GO

>>> Find the PaeFireStudio.kext file and trash it.

>>> Then close the windows currently open.

>>> Click the Go menu again and select Go To Folder.

>>> Type or copy/paste this precisely.

/private/var/db/receipts

>>> Find and trash these files.

com.presonus.pkg.universalcontrol.bom

com.presonus.pkg.universalcontrol.plist

>>> Empty Trash and restart

>>> Then run the UC 1.7.4 installer.

Ensure you are using the approved Thunderbolt to Firewire adapter.

Apple's Approved Thunderbolt to Firewire Adapter: https://www.apple.com/shop/product/MD464LL/A/apple-thunderbolt-to-firewire-adapter

If the issue persists, create a support ticket from your my.presonus account.
...