Questions & Answers

Universal Control GEQ not working

0 votes
631 views
asked Feb 1, 2018 in StudioLive Series III by johnwry (350 points)
Hi I recently purchased the R16 and just learning to use Universal Control. I am having difficulty however with ringing out a room since GEQ does not seem to be working. I have ensured it is on (lit yellow), the Main L + R channels are assigned. I have turn RTA on and view the frequencies but any change to the eq does not alter the sound in any way. Am I missing something? Any help very much appreciated.

5 Answers

0 votes
answered Jul 5, 2018 by benpierce (91,530 points)
 
Best answer
This should be working on the current firmware. Keep in mind that GEQ can only be heard on the physical output. They don't affect monitor/phone outputs.
0 votes
answered Feb 20, 2018 by johnwry (350 points)
Can anybody comment on this? I would imagine that as long as GEQ is enabled it should affect the Main outputs correct?
0 votes
answered Mar 5, 2018 by johnandersen (2,120 points)
Hi, I just was setting up my 16R and was having the same problem, then I noticed that when you are on the GEQ screen, in the upper left hand corner you need to turn it on

Nice if there was a manual?  Now what is Post or Pre for the RTA???
0 votes
answered Mar 6, 2018 by johnwry (350 points)
Thanks johnanderson,

I had not seen it at first but was aware there was a on/off button for GEQ. However presinus tells me it is a bug in my case and the next firmware will correct it.
0 votes
answered Apr 4, 2018 by j0shm0nster (140 points)
Any update on this? Having the same issue. I am on the latest firmware.
...