Questions & Answers

Hear quietly clicking during playback

0 votes
91 views
asked Aug 17, 2020 in StudioLive Series III by christophschreyer (170 points)
Hej,

I have a new StudioLive 32SC since last week. I made the setup and all works well, but I have a quietly clicking during playback my new recorded tracks. I also have the clickíng when I listen to the Studio One 5 demo song. At the beginning there is a Rhodes piano intro and I can clearly hear the clicking. When I hear the song via the Mac loudspeaker, there is no clicking.

I have seen a lot of videos on the subject of latency. I understand the problem and I am not sure if this is the problem.

Here some infos about my hard and software:

Your Computer Make and Model:
- APPLE MVVK2D/A MacBook Pro, Notebook with Core i9 Prozessor,
16 GB RAM, 1 TB SSD

- Operating System and Version:
Catalina 10.15.6

- Application Version:
Studio One 5 Professional, 5.0.1.59897

- Audio Interface and it's Driver Version:
Universal Control 3.3.0.59348 macOS x64 (Built on Jul 3 2020)

- Digital Mixer and it's Driver/Firmware Version:
StudioLive 32SC, Firmware Version: 2.1.16232

Maybe someone knows the problem? Thank you in advance.

Regards

Christoph

1 Answer

0 votes
answered Aug 19, 2020 by jonnydoyle (383,950 points)
 
Best answer

You mixer is not up to date. The current firmware for Aug 2020 is v2.3.16845

Please see the following knowledge base article to update your mixer.

Link: https://support.presonus.com/hc/en-us/articles/115000957983-StudioLive-Series-III-Console-Firmware-Update

Video on SD update:

Video on Universal Control update:

If the issue remains then log a support ticket. 

https://support.presonus.com/hc/en-us/articles/210050813-How-to-create-a-new-Support-Request-

...