Questions & Answers

Studiolive SX32 with MacOs Catalina USB playback problem

+1 vote
46 views
asked Sep 15 in StudioLive Series III by jukkanousiainen (200 points)
Hello,

I am trying to get started with Studiolive 32SX with macOS Catalina/Logic Audio and when I try to play back something, sound is strange, digitally distorted, cutting, coming back again, then disappearing... I wonder what is wrong? I played stuff from Youtube, from Logic Audio, it's all the same... USB hub works fine with my old interface (Focusrite Scarlett).

Also it seems I can't record with Capture 3. Universal Control meters show that something is going in but Capture 3 records just a blank wave. Logic Audio seems to record fine.

I have no idea what to do, please help.

Thanks!

2 Answers

0 votes
answered Sep 15 by rickynelson2 (450 points)
selected Sep 17 by jonnydoyle
 
Best answer
I am having similar issues. Do you happen to have a newer Mac by any chance? I believe I'm having this problem: https://support.presonus.com/hc/en-us/articles/360047128931-StudioLive-Series-III-USB-Audio-and-Intel-Ice-Lake-10th-Generation-Processor-Compatibility-Issue

I tried with my daughters older mac and it does not have the problem.  I've created a ticket with Presonus but I'm waiting to hear back.
0 votes
answered Sep 15 by jukkanousiainen (200 points)
Thanks a lot for answering! Yes, we have the same problem. I am using a brand new MacBook Pro. I really hope they can fix this soon.
commented Sep 17 by jonnydoyle (340,680 points)
You can not share the contents of your support ticket.

The issue is documented in the Knowledge Base Article linked above.
...