Questions & Answers

No sound from my Adam Audio t5v speakers when connected to Studio Live 32 Series III, Why?

0 votes
197 views
asked Aug 27, 2019 in StudioLive Series III by brianclark10 (230 points)

I connected my Adam Audio t5v monitors  to the XLR ports on the Studio Live 32 Series III mixer

No sound coming from the monitors. How do I get the sound to come out of the monitors? 

5 Answers

0 votes
answered Aug 27, 2019 by jonnydoyle (223,060 points)
 
Best answer

First you need to clarify what XLR outputs you are using and where exactly the audio is coming into on the mixer and that you can see metering for this input. 

Please consult the manual for setting up the mixer. 

Link: https://www.presonus.com/support/downloads

Find you mixer and then go to the "downloads" tab and download the manual. 

If you are using the main left and right then please ensure that the audio source is assigned to the mains etc. 

0 votes
answered Aug 27, 2019 by wahlerstudios (96,950 points)
Is the volume knob on the back of the mixer turned up fully?
0 votes
answered Aug 27, 2019 by brianclark10 (230 points)
Yes!!! It is turned up fully.
0 votes
answered Aug 27, 2019 by wahlerstudios (96,950 points)
The volume knob can sometimes cause problems, because it's hidden and nobody usually looks at the back of the mixer.... Well, I suppose you have an (stereo?) input, so check if they are routed to "Main"- Also check if the master volume fader is raised. Do you see incoming and outgoing signals in the LED meters?
0 votes
answered Aug 27, 2019 by brianclark10 (230 points)
I just shut off the monitors, then turned the volume up on the back of the monitor,t hen switched the db to 4.  Then turned them back on.

Sound came out of the monitors after that.

I appreciate your time and help.

Thank you!!
...