Questions & Answers

StudioLive has no sound on Pro Tools DAW mode

0 votes
34 views
asked Nov 6 in StudioLive Series III by siphomalembe (160 points)
I have been trying to get audio out of  the StudioLive 32, in Pro Tools DAW mode. I have read various previous similar queries and answers, and watched videos, but none seem to solve my problem.

How do I set my i/o for this in ProTools?  I know the console input channel Tape In,  routed  through channels 37 and 38. But I have not managed to get the sound out. I have tried setting Channels 1 and 2 to 37 and 38, and vice versa, but still no audio.

I will appreciate assistance please.

Sipho

3 Answers

0 votes
answered Nov 6 by wahlerstudios (78,050 points)

You have read the "StudioLive_Series_III_HUI_DAW_Control_Addendum_EN_25032019"? Have a look on the download page of your mixer: https://www.presonus.com/products/StudioLive-32S/downloads.

0 votes
answered Nov 6 by siphomalembe (160 points)
Thanks @Wahlerstudios. Yes I have read the manuals and have duly followed the instructions.  The console is well connected as a control surface. However, there is no sound.  I think the issue is more with Pro Tools internal settings, because Logic and StudioOne work fine and there is audio.
0 votes
answered Nov 6 by wahlerstudios (78,050 points)

Sorry, I'm no specialist for Pro Tools and there seem not to be too many users around working with Pro Tools. I found this one in the Forum: "Pro Tools has a 32 track count limit if you are not using Avid HD hardware. Outputs 33 and 34 will show up in the I/O Setup page but you cannot use them" (https://forums.presonus.com/viewtopic.php?f=222&t=12567&p=181921&hilit=pro+tools#p181921). Other combinations might be USB 17+18 and 33+34, but obviously not 37+38 and 39+40.

...