Questions & Answers

S1 5.2 stops playback when any other window is switched or opened.

+3 votes
57 views
asked Mar 17 in Studio One 5 by saviovibes (220 points)
When I'm recording in S1 and if I open UAD console to adjust the preamp then the recording stops. similarly with playback if i open safari the playback stops too this was never a problem before in 5.1

5 Answers

+2 votes
answered Mar 23 by kadoodle (230 points)
This is happening with me too and it's a SERIOUS problem for my workflow and for my job as a music teacher with Zoom lessons.

Presonus is ruining its good name with these updates. There needs to be a beta system or something to weed this **** out. Getting very, VERY frustrated not knowing if I can trust that an update isn't gonna ruin things.

Seriously guys, let's get a fix for this ASAP.
+1 vote
answered Mar 23 by ilyarazin1 (240 points)

In S1 go to the Help menu > Open Settings Folder, go to x64. Backup AudioEngine.settings just in case. Rename or delete file. Restart S1. Issue should be resolve then.

+1 vote
answered Mar 24 by saviovibes (220 points)
Thanks, but it doesn't work

the deleted file or renamed file gets replaced automatically.
+1 vote
answered Mar 24 by ilyarazin1 (240 points)

It works for me. After deleting AudioEngine.settings S1 make the new one, and with the new one S1 stops losing audio device when switching between programs (reason for playback stopping). 10.15.7

0 votes
answered Apr 22 by stuarttrotman (300 points)
Thank you, the solution works perfectly for me.
...