Questions & Answers

I can not arm an audio track to record

+1 vote
1,142 views
asked Aug 8, 2016 in Studio One 3 by Theguitarist1980 (220 points)
I am trying to record with Studio One 3. I have the I/O all set up correctly and everything, and I'm getting input monitoring. I try and arm the track to record, and nothing happens? The button doesn't turn red, just stays on gray and does nothing.  

Will someone please help me. I'd really like to start recording and using this software.

I'm running windows 10 as an OS

4 Answers

0 votes
answered Aug 8, 2016 by stealthdrozario (150 points)

hey  Theguitarist1980

I am having the same problem and posted this same question yesterday with no replies. I have just created a support ticket to the support help desk so will keep you posted if I hear anything. Id appreciate if you could do the same :)

Peace & Abundance

Stealth

0 votes
answered Aug 16, 2016 by GLJones (1,020 points)
I find this happens when you have no valid interface working.  In the Startup window, make sure you have your interface selected as sometimes I find it gets changed to the PCs internal card.  S1 cannot record from the internal PC sound card. Hopefully, it is something this simple for you.
0 votes
answered Sep 30, 2016 by fransaerts (580 points)
I have the same problem with Studi One3 prof. I cannot arm track for recording,does not turn red. When I arm the track for monitoring I get Input signal from a mic connected to a ********* X32 to the track armed for monitoring, but no recording. I use the usb expansion card to connect the X32 with my computer, Windows 10 64 bit.

Frans.
0 votes
answered Apr 8, 2018 by danieldaves (440 points)
I am having the same problem. My interface is working and I'm getting monitoring. But when I click RECORD, the monitoring shuts off and record doesn't arm.  I can then re-click the monitoring to bring it back up. volume levels, clipping, all show that the signal is getting to the software and track.  Did anyone ever get this resolved?
...