Questions & Answers

Universal Control 3.1.1 update does not see Studio 192

0 votes
233 views
asked Oct 26, 2019 in Studio 192 USB 3.0 Interfaces by JuzMaintain (120 points)

Updated to Universal Control 3.1.1 this morning and I've been in hell ever since.

Studio 192 was working flawlessly up until then. After update and restart, the UC tray icon was greyed and clicking on it only brought up the top half of the dialogue box where the product banner is but no icon for my interface/software mixer below it as it normally shows. Also, firmware update option in the menu is greyed (I'm assuming because it doesn't see the 192).

Tried everything I know; uninstall and reinstall new version, uninstall and reinstall previous version, downloaded ASIO4ALL but can't, for the life of me, figure out how to get it to work with the 192 so I'm gonna assume it doesn't (think that's a WDM thing).

At my wit's end and would greatly appreciate any help from anyone who has been through this. Looking for an advanced remedy as I think there may be some ghosty bits leftover from the original install or something. I'm not sure what but this is really throwing a monkey wrench into my flow. After every headache I've experienced in the past when doing this, I should have known better than to update right in the middle of a project but I've literally NEVER had a problem updating any software from PreSonus until now.

Also, Windows 10 keeps sending me an update that fails to install correctly time and again. I'm wondering if this has anything to do with it.

Help me, PreSonus user community! You're my only hope... sad

Windows 10 Pro x64 v1903 OS build 18362.388 / Intel Core i5 8600K @ 3.6GHz (6 cores) / 16GB RAM / PreSonus Studio 192 USB 3.0 (firmware updated) / Universal Control 3.1.1 / Studio One Pro 4.5.4.54067

4 Answers

0 votes
answered Dec 2, 2019 by stephenlittleton (200 points)
I'm stuck with the same problem on my mac. tried creating a service ticket, and that works as well as the update
0 votes
answered Feb 19 by tonysambalos (190 points)
I am packing mine up tomorrow and sending it back to them - this is insane.
0 votes
answered Mar 3 by mathieubernier1 (140 points)
I have the same problem. Everything was working fine, I installed the latest update and universal Control doesn't see my studio 1824C … I also tried uninstalling, and reinstalling the older version but still not recognizing my studio 1824C.
0 votes
answered Mar 21 by duanecole (180 points)
These *** holes never answer a ******* thing!
...